15 december, 2022

Drömkvädet – föredrag, workshops och föreställningar, 5-8 januari 2023 i Kulturhuset i Ytterjärna

Drömkvädet är en norsk medeltida visa, en visionsdiktning som har levt under århundraden som en muntligt tradition. Den nedtecknades för första gången på 1840-talet i Telemark i Norge.

Kom och lyssna till Olav Åsteson, han som hade sovit så länge. Han somnade på julafton och vaknade inte förrän på trettondagen då han skådat både himmel och helvete.

"Drömkvädet talar till oss genom århundraden men ställer frågor om vårt liv idag. Hur lever jag egentligen? Vilket ansvar har jag gentemot mina medmänniskor och kommande generationer?"

 

Drömkvädet kommer att framföras på originalspråk av Magne Skrede från Bergen i Norge. Magne är sångare och har under många år verkat som lärare på Rudolf Steinerskolan i Bergen.

Odd Lindbråten, bildkonstnär, föreläsare och även han Steinerskolelärare, kommer under tre föreläsningar tala om temat ”Döden i konsten – betraktelser över bildkonsten genom tusentals år”.

Thomas Lüthi, biodynamiker och pedagog, kommer under två eftermiddagar att föreläsa i ämnet ”Jorden, planeterna och stjärnvärlden”.

Förutom konstnärliga workshops kommer Järna Eurytmiensemble med gäster framföra Drömkvädet i en eurytmiföreställning till recitation (på Telemarksdialekt) med musik, färgsättning och koreografi av Rudolf Steiner

Deltagaravgift för hela konferensen är 1 500 kronor per person, 750 kronor för pensionär/studerande. Pris för enskilda föredrag och kvällsprogram är 200 kronor.
Här hittar du mer information och komplett program

Bokning av biljetter till hela eventet görs i Kulturhusets webbshop