weleda
13 juni, 2018

Weleda vinner pris för sitt hållbarhetsarbete

Hudvårdsmärket Weleda har vunnit två kategorier i skönhetstävlingen Organic Beauty Awards i år – varav det ena för sitt globala hållbarhetsarbete. De har även tidigare vid ett flertal tillfällen belönats för sitt medvetna och aktiva hållbarhetsarbete.

Deras produkter är helt naturliga, ekologiskt certifierade och har inget syntetiskt innehåll alls. De är självklart inte testade på djur. Skönhetstävlingen Organic Beauty Awards gick av stapeln för tredje året i rad och korade de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna på Green Beauty Day den 5 maj.

I juryns motivering för priset inom kategorin globalt hållbarhetsarbete nämner de att hållbarhetsarbetet sitter ”i filosofin, i värderingarna, i affären, i handen och som märks både för fröet och daggmasken i de egna odlingarna, hela vägen till huden och håret på sina kunder.” De menar att Weleda är ett föredöme för resten av branschen. Den andra kategorin var Bästa Multiprodukt för produkten Skin Food.

När vi ändå pratar hudvård vill vi påminna om en artikel vi skrev för tre år sedan, där vi tipsar om vad man ska tänka på när man väljer deodorant och solkräm. Med hjälp av de knepen, som lär dig vad du ska titta efter i produkternas innehållsförteckningar, kan du försäkra dig om att du vårdar din kropp med hälsosamma produkter. Läs den gärna här!