Foto: Erik Olsson
3 oktober, 2017

Upplev Ytterjärna – öppet hus på torsdag

Har du varit nyfiken på Ytterjärna men aldrig kommit iväg? Eller kanske ätit lunch där någon gång och vill lära dig mer? Då har du chansen nu på torsdag 5 oktober. Då anordnar nämligen föreningen Ytterjärna Nätverk en öppet hus-dag tillsammans med de lokala verksamheterna.

Oavsett om du vill äta gott, prova att måla, upptäcka smultronställen, gå en guidad tur på Vidar Rehab, lyssna på överraskningsmusik eller veta mer om platsen i sin helhet så är det här ett utmärkt tillfälle. Anna Hast jobbar på uppdrag av föreningen och är en av dem som står bakom Öppet hus-dagen, och menar att det finns något för de flesta.

– Vi anordnar dagen för att visa att Ytterjärna är öppet för alla, alltid, som vilket besöksmål som helst. Butiker, caféer, restauranger och Trädgårdsparken kommer att ha öppet som vanligt på torsdag, och har olika specialerbjudanden. För att man ska förstå var man har hamnat erbjuder vi guidade visningar där vi berättar om platsen och arkitekturen. Vi kommer att prata både historiskt – hur platsen kom till – men också titta framåt. 12:12 blir det en hemlig artist på Kulturhuset och i foajén där blir det en mini-mässa med verksamheter som finns på platsen och i omnejden, säger Anna Hast.

Hon poängterar att Ytterjärna är en unik plats med det ekologiska och hållbara tänket som går som en röd tråd genom allt – och den unika arkitekturen. Hon ser dagen som en möjlighet för personer i olika åldrar att se vad som erbjuds och ställa frågor.
– Hit kan man komma nästan oavsett vilka behov man har. Vill man gå en vandringsled, konferera med sina kollegor, leka med barnen i en park eller äta fantastisk mat – allt det här och mycket mer finns på den här platsen och det vill vi påminna om! säger Anna Hast.

Dagen äger rum nu på torsdag, den 5 oktober, klockan 11-15.
Här hittar du programmet i sin helhet.