16 maj, 2018

Här utbildas den nya generationens lantbrukare

För fjärde året i rad startar en ny årskull av det populära utbildningsprogrammet BINGN Apprenticeship Program. Ett initiativ som vill inspirera, sammanföra och ge stöd åt den nya generationens biodynamiska lantbrukare.

Den lantbrukare som arbetar biodynamiskt ser sig själv, gården, jorden och naturen som integrerade delar som jobbar tillsammans i en organisk helhet. Den som väljer att gå BINGN:s program får lära sig de viktigaste aspekterna av att driva en gård så självständigt som möjligt och enligt biodynamiska principer.

Utbildningen löper över tre år och är upplagd så att studenterna får jobba på utvalda gårdar i Skandinavien, som ett komplement till seminarier. Färdigheter som kommer ha stor betydelse både för vårt samhälle idag och i framtiden.

En student som gått utbildningen säger följande:

”Vi jobbar på olika gårdar runtom i Skandinavien, delar gemensamma intressen, ses 6 gånger per år och delar våra erfarenheter. Vi utvecklar och fördjupar våra individuella intressen med hjälp av de bästa lärarna som den biodynamiska och antroposofiska rörelsen har att erbjuda i Skandinavien. Vi sjunger, dansar och spelar. Det här är ett exceptionellt sätt att studera och det passar mig.”

I januari 2019 är det dags för programmet att anta en ny kull studenter. Den som är intresserad ansöker senast 1 oktober 2018. Läs mer här: www.bingn.org